ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație a lansat cursul pentru adulți la specializarea Fermier

12:02 | 22.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău a lansat cursul de formare continuă pentru adulți - Fermier, transmite MOLDPRES.

Directorul interimar al Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație, Svetlana Cociorvă, a specificat că noul curs are drept scop formarea adulților pasionați și interesați de domeniul pomiculturii, arboriculturii, viticulturii, evidenței activităților și tranzacțiilor agricole.

„Cunoștințele acumulate vor servi la înființarea întreprinderilor agricole și desfășurarea ulterioară a activităților în cadrul acestora. Orele se vor desfășura în format mixt – online și fizic și vor avea o durată de o lună jumătate. Pentru a beneficia de curs, persoanele pot depune actele la secția de formare continuă a Centrului de Excelență sau prin email: cevvc2018@gmail.com”, a spus Svetlana Cociorvă.

Actualul Centru de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ de horticultori și vinificatori, fondată în 1842. Pe parcursul anilor, instituția a pregătit peste 25 mii de specialiști în domeniu.

În prezent, Centrul propune patru specialități de formare inițială: Turism, Viticultură și oenologie, Tehnologia produselor obținute prin fermentare, precum și Organizarea serviciilor în hoteluri și complexe turistice. Totodată, la învățământul dual, se propun două specialități și o meserie: Tehnologia produselor de origine vegetală, Turism și meseria Viticultor – vinificator.

img23004096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!