ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Ieri, 21 mai 2023, am fost o mare familie europeană!”

15:10 | 22.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de recunoștință pentru cetățenii moldoveni din țară și din diasporă, care au participat ieri, la Adunarea „Moldova Europeană”, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Ieri, 21 mai 2023, am fost o mare familie europeană! Ieri am fost impresionant de mulți, însă vocea noastră a fost una singură - moldovenii sunt europeni și Moldova trebuie să devină membru cu drepturi egale al Uniunii Europene până în 2030. Ne-am adunat tot neamul grămăjoară, din toate raioanele Moldovei, ne-am adunat în peste 50 de orașe din lumea întreagă, ne-am adunat și am spus răspicat că Moldova este europeană și că locul țării noastre este în rândul țărilor libere din Uniunea Europeană”, a spus șefa statului.

Președintele a mai subliniat că ieri Moldova a fost mândră - toată lumea a văzut că suntem un popor demn, spunem ce vrem și suntem fermi în deciziile care țin de țara noastră. „Adunarea „Moldova europeană” a reunit oameni cu lumină și credință în suflet, cetățeni din toate colțurile lumii care cântau Imnul țării și se legau în hore, copii și vârstnici care priveau cu bucurie și optimism în viitor. Împreună vom aduce Uniunea Europeană acasă!”, a conchis președintele Maia Sandu.

img23004109

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!