ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a discutat cu aleșii locali din raionul Taraclia

16:17 | 23.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mai /MOLDPRES/. Importanța colaborării administrației publice locale cu reprezentanții serviciilor desconcentrate, în scopul dezvoltării comunităților și îmbunătățirii calității vieții oamenilor, a fost subliniată la întrevederea premierului Dorin Recean cu aleșii locali din raionul Taraclia, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului a menționat că prin cooperare vor fi identificate cele mai bune soluții pentru depășirea provocărilor existente la nivel local, accentuând că o prioritate comună a autorităților centrale și locale rămâne integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Cetățenii din sudul țării au aceleași probleme ca și semenii lor din alte regiuni pe care le-am vizitat - infrastructură locală îmbunătățită, condiții mai bune de trai și servicii publice de calitate. Obiectivul nostru este de a aduce Europa în țara noastră, de a moderniza școlile pentru copiii noștri și de a crea noi locuri de muncă. În același timp, avem responsabilitatea să susținem antreprenorii care cresc și sprijină comunitățile locale. Moldova mai aproape de Uniunea Europeană înseamnă infrastructură modernă, investiții, economie dezvoltată și respectul pentru diversitatea culturală”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

În cadrul ședinței, au fost discutate beneficiile implementării Programului „Satul European”, un program care va fi extins pe termen lung. Reprezentanții autorităților locale au apreciat contribuția acestuia pentru dezvoltarea durabilă a localităților. De asemenea, primarii au vorbit despre necesitățile curente, printre care extinderea rețelelor de apeduct, reabilitarea drumurilor publice, precum și repararea centrului social din oraș, destinat copiilor din familiile social vulnerabile. 

Premierul a mai punctat toleranță zero față de cazurile reprobabile ale unor funcționari care nu și-au făcut datoria, amintind situația raportată public privind poluarea apelor din apropierea localității Tvardița, și a îndemnat responsabilii să se conducă de interesul cetățeanului și de lege. 

Foto: Guvern

img23004146

img23004146

img23004146

img23004146

img23004146

img23004146

img23004146

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!