ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 4,7 mln de lei au fost cheltuiți pentru organizarea Adunării Națională „Moldova Europeană”

12:57 | 24.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Peste 4,7 mln de lei au fost cheltuiți pentru organizarea Adunării Naționale „Moldova Europeană”.  Evenimentul a fost urmărit on-line de peste 240.000 de cetățeni. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Guvernul s-a ocupat de aspecte de ordin logistic, fiind constituit un grup de lucru care a gestionat acest proces, iar Ministerul Culturii a confecționa 2000 de steaguri ale Moldovei și UE care au fost repartizate prin intermediul Cancelariei de Stat în fiecare localitate din țară.

Aceste steaguri vor flutura cu mândrie, inclusiv de sărbătorile naționale din luna august. La eveniment participanților le-au fost repartizate peste 40 mii de sticle de apă. Apreciem ordinea publică și curățenia lăsată de oameni după încheierea evenimentului. Am văzut cu toții imaginile din piață după încheierea manifestării, oamenii au respectat condițiile și recomandările autorităților. Totodată, organizatorii au arendat pentru adunare 100 de unități sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități care au fost disponibile în PMAN. De asemenea, au fost tipărite 10.000 de pliante, opt mii de postere ce au fost expuse în spațiile publice. Peste 240.000 de cetățeni au urmărit on-line Adunarea doar pe conturile oficiale din spațiul digital. Totodată, evenimentul a fost reflectat în sute de articole”, a spus Vodă.

El a precizat că duminică au fost înregistrate 28 de solicitări la ambulanță, iar șapte persoane au fost spitalizate. „Cifra care cu siguranță a impresionat - zero încălcări au fost înregistrate din partea poliției, iar adunarea a fost cu adevărat pașnică. De asemenea, Guvernul nu a cheltuit niciun leu pentru transportarea participanților sau asigurarea cu mâncare a participanților. Devizul de cheltuieli a inclus costuri pentru chiria și amenajarea scenei din PMAN, sonorizarea, asigurarea infrastructurii necesare în jurul Arcului de Triumf, închirierea corturilor, dar și onorarii pentru concert”, a conchis purtătorul de cuvânt al Executivului.

img23004176

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!