ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul creează condiții favorabile pentru activitatea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații

14:30 | 24.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Guvernul facilitează accesul producătorilor agricoli la irigare și creează condiții favorabile pentru activitatea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

În acest scop, Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi modificări la Regulamentul privind modul de transmitere a sistemelor de irigare în folosinţă gratuită către Asociaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii. 

Documentul stabilește condițiile de autorizare și procedurile ce țin de înregistrarea cadastrală și transmiterea către asociații a infrastructurii de irigații sau desecare, aflate în proprietate publică și privată. Acest lucru se va face pe un termen determinat, dar care nu va depăși termenul de exploatare a infrastructurii menționate. 

Cheltuielile privind înregistrarea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile din cadrul infrastructurii de irigații, aflată în proprietatea publică, vor fi efectuate din contul și în limita alocațiilor aprobate în acest scop în bugetul de stat sau cel al unității administrativ-teritoriale, iar pentru infrastructura aflată în proprietate privată - din contul proprietarului.

Foto: Guvern

img23004182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!