ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va primi un grant de 5,6 milioane de euro de la BERD

15:21 | 24.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de un grant din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în valoare de 5,6 milioane de euro, destinat realizării proiectelor de management al deșeurilor solide. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi coraportul la proiectul pentru ratificarea Acordului de Grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, comunică MOLDPRES.

Prin intermediul proiectului finanțat de BERD vor fi procurate echipamente și utilaje pentru transport, sortare, reciclare și compostare a deșeurilor din raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași.

Proiectul va fi implementat prin intermediul Oficiului Național de Implementare a Proiectelor în Domeniul Mediului. Totodată, urmează a fi creat un Comitet de coordonare pentru supravegherea/monitorizarea implementării proiectului, format din reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministrului Finanțelor, Cancelariei de Stat, BEI, BERD și alții. Durata de implementare a proiectului este planificată pentru perioada anilor 2023-2027.

Acordul de Grant dintre Republica Moldova și BERD privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementul deșeurilor solide a fost semnat la Chișinău pe data de 30 martie 2023.

Foto simbol

img23004187

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!