ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputați moldoveni au participat la cea de-a patra întâlnire a Dialogului energetic la Nivel Înalt UE-RM

10:18 | 25.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. O delegație a Parlamentului Republicii Moldova a participat la cea de-a patra întâlnire a Dialogului energetic la Nivel Înalt Uniunea Europeană – Republica Moldova. La evenimentul desfășurat la Bruxelles au participat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, deputatele Ina Coșeru și Mariana Cușnir, ministrul Energiei, Victor Parlicov, iar delegația UE a fost condusă de Comisarul Europeană pe Energie, Kadri Simson, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, în cadrul discuțiilor, oficialii europeni au apreciat eforturile Republicii Moldova de a obține independență energetică. „Printre progresele la care s-a făcut referire figurează aspecte cum ar fi: malul drept nu mai consumă gaz rusesc, putem cumpără gaze naturale de oriunde dorim, am asigurat rezerve strategice de gaze naturale, suntem conectați la rețeaua europeană de electricitate etc.”, a menționat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

De asemenea, delegația Republicii Moldova a insistat pe solicitarea suportului financiar de la Uniunea Europeană pentru implementarea programelor de eficiență energetică: subvenționarea procurării electrocasnicilor moderne și pentru îmbunătățirea eficienței energetice a gospodăriilor, precum și granturi pentru asociațiile de condominiu.

Foto: Parlament

img23004207

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!