ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aleșii poporului au susținut Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”

18:22 | 25.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, comunică MOLDPRES.

Astfel, Parlamentul susține integral cerințele cetățenilor Republicii Moldova incluse în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023. Documentul declară în continuare ireversibilă calea de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate naţională al Republicii Moldova și cheamă întreaga societate, inclusiv toate forțele politice, să dea dovadă de maturitate, unitate și solidaritate pentru consolidarea dialogului politic și social în numele interesului național – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Parlamentul invită societatea civilă, partidele politice parlamentare şi extraparlamentare să sprijine necondiţionat, indiferent de viziunile lor politice, implementarea cerințelor formulate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, precum și a angajamentelor asumate în cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană din 3 martie 2022. De asemenea, sunt invitați liderii de opinie să comunice oamenilor despre obligaţiile şi beneficiile Acordului de asociere cu Uniunea Europeană pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Proiectul de hotărâre a intrat în vigoare la data adoptării. La 21 mai 2023, în Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat Adunarea „Moldova Europeană”, la care a fost adoptată o Rezoluție, prin care participanții au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru al Uniunii Europene.

Foto: Parlament

img23004240

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!