ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În țară se vor desfășura acțiuni comune de combatere a transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete

10:35 | 26.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS), în comun cu Inspectoratul General al Poliției (IGP) și Agenția Națională Transport Auto (ANTA) vor întreprinde mai multe măsuri de prevenire și combatere a transportului rutier ilicit de persoane, mărfuri și colete, transmite MOLDPRES. 

Planul comun de acțiuni vizează perioada 2023 - 2025 și are printre obiective combaterea transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete în traficul național și internațional, lichidarea gărilor clandestine și a punctelor neautorizate de colectare și eliberare a coletelor și asigurarea legalității pe dimensiunea transportului rutier de persoane în trafic internațional.

În scopul prevenirii și combaterii transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete în trafic național și internațional peste frontiera Republicii Moldova, planul comun va fi aplicat cu crearea echipelor mobile mixte la inițiativa uneia dintre părțile implicate. Echipele mobile vor documenta curse și activități neautorizate și cazurile ilicite în transportul rutier de mărfuri și persoane.

De asemenea, vor fi inițiate acțiuni de monitorizare și control al cazurilor de îmbarcare a pasagerilor în gările clandestine întru prevenirea și combaterea fenomenului de îmbarcare a pasagerilor în locuri neautorizate.

La fel, vor fi declanșate operațiuni de control de către echipele mobile mixte pe traseele naționale și internaționale, în zonele de frontieră și în preajma punctelor de trecere a frontierei de stat.

Foto: ANTA 

img23004255

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!