ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Azerbaidjanul și Armenia ar putea semna un acord de pace la Chișinău, în timpul Summitului CPE

18:03 | 26.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Azerbaidjanul speră să semneze un acord de pace cu Armenia la 1 iunie la Chişinău, unde va avea loc Summitul Comunității Politice Europene (CPE). Declarația a fost făcută astăzi de către ambasadoarea Azerbaidjanului în Franța, Leyla Abdullayeva, relatează MOLDPRES cu referire la Reuters.

„La 1 iunie, la Chișinău, sperăm că în sfârșit poate fi semnat un tratat de pace. Este un moment istoric care nu poate fi ratat”, a declarat Leyla Abdoullayeva la Paris.

Potrivit unor surse diplomatice, citate de Reuters, în cadrul Summitului desfășurat la Chișinău, premierul armean Nikol Pashinyan și președintele Azerbaidjan Ilham Aliyev urmează să poarte discuții la nivel înalt cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz.

La începutul lunii mai, Armenia și Azerbaidjan au început negocieri de pace delicate sub auspiciile Statelor Unite, la Washington, cu privire la conflictul din Karabah. Cele două țări caucaziene s-au ciocnit în două conflicte la începutul anilor 1990 și în 2020 pentru controlul asupra enclavei, o regiune muntoasă populată care s-a separat de Azerbaidjan în urmă cu trei decenii. 

img23004284

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!