ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Careurile dedicate „Ultimului sunet” vor începe la ora 08.30 în capitală

11:15 | 29.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Careurile dedicate „Ultimului sunet” vor începe mâine la ora 08.30 și vor avea o durată de până la 40 de minute. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Acesta a specificat că recomandarea privind durata festivităților a fost făcută de Ministerul Educației și Cercetării. „Activitățile de finalizare a anului școlar s-au încheiat deja. Ulterior, în perioada 5 - 15 iunie, elevii din clasele gimnaziale vor susține examenele de absolvire, iar în perioada 2 – 20 iunie se vor desfășura examenele de Bacalaureat. În municipiul Chișinău, circa 9 600 de candidați urmează să susțină probele de BAC”, a spus Andrei Pavaloi.

Totodată, în contextul restricțiilor de circulație, autoritățile urmează să anunțe elevii, părinții și cadrele didactice despre circulația transportului public și rutele alternative pentru a ajunge la instituțiile de învățământ.

Semestrul II al anului de studii 2022-2023 se va încheia la 30 mai curent. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală. Decizia de finalizare a anului școlar pe 30 mai a fost anunțată anterior de autorități, în contextul pregătirilor pentru Summitul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de țara noastră pe 1 iunie. Totodată, 1 și 2 iunie au fost declarate zile libere. 

Foto simbol

img23004316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!