ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

S-a încheiat anul de studii 2022-2023. Ultimul sunet a răsunat în școlile din țară

10:02 | 30.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Elevii din întreaga țară au marcat astăzi ultima zi din anul școlar 2022-2023. Ultimul sunet a răsunat în toate școlile, iar elevii au plecat în vacanța mare, informează MOLDPRES.

Festivitățile dedicate ultimului sunet au început la ora 08.30. Îmbrăcați în haine de sărbătoare și cu buchete de flori în mâini, elevii și-au luat bun de la colegi și de la profesori. Cele mai mari emoții le-au avut copiii din clasa întâi, dar și absolvenții – elevii din clasele a IX-a și a XII-a.

Cu ocazia încheierii anului de studiu, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a venit cu un mesaj pentru elevi, profesori și părinți. „Dragi elevi, anul școlar a luat sfârșit și cu această ocazie vă felicit pentru toate cunoștințele și realizările pe care le-ați obținut împreună cu colegii și profesorii voștri. Sunt convins că tot ce ați învățat în acest an înseamnă mult pentru formarea voastră umană, intelectuală și vă motivează să deveniți cetățeni responsabili ai Republicii Moldova, cu respect față de sine și de ceilalți, în consonanță cu valorile general umane”, a afirmat ministrul.

După festivitatea dedicată „Ultimului sunet”, pentru elevii claselor a I-a – a VIII-a și a X-a – a XI-a a început vacanța de vară. Pentru elevii claselor a IX-a și a XII-a vor urma examenele de absolvire a gimnaziului și liceului.

Decizia de finalizare a anului școlar pe 30 mai a fost anunțată anterior de autorități, în contextul pregătirilor pentru Summitul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de țara noastră pe 1 iunie. 

În R. Moldova activează peste 1200 de școli, în care învață circa trei sute de mii de elevi. Majoritatea instituțiilor sunt de treaptă gimnazială.

img23004341

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!