ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MOLDPRES reprezintă ţara la un forum internațional de media organizat în Bulgaria

13:59 | 31.05.2023 Categorie: Societate

Sofia, 31 mai. /MOLDPRES/. Agenția Informațională de Stat MOLDPRES reprezintă Republica Moldova la un forum de presă, organizat de Agenţia de presă din Bulgaria BTA, în parteneriat cu administraţia oraşului Kazanlak, în cadrul tradiţionalului Festival al Trandafirilor din această regiune, informează MOLDPRES.

Evenimentul va demara pe 1 iunie, incluzând o agendă plină, cu participarea jurnaliștilor din mai multe state. „Este cea de-a 18-a ediţie a Forumului internaţional al mass-media bulgară, ce prevede mai multe paneluri de discuţii privind valorile, priorităţile şi principiile jurnalisticii actuale, libertatea presei, fake news ş.a. La ceremonia de inaugurare a întrunirii se așteaptă prezența vicepreședintelui Bulgariei, mai multor membri ai Guvernului în exercițiu al țării etc.”, comunică trimisul special MOLDPRES de la Sofia.

De asemenea, BTA va încheia câteva acorduri de colaborare cu instituții similare din Spania, Cote d’Ivoire, Senegal, Iran şi Vietnam.

Agenția Informațională de Stat MOLDPRES a încheiat în martie curent un Acord de colaborare cu Agenția Telegrafică Bulgară (BTA) din Bulgaria. Documentul prevede schimb de experiență şi difuzarea reciprocă a știrilor și produselor informaționale. Agenția Telegrafică Bulgară este o agenția națională de știri din Bulgaria creată în anul 1898. Agenția este o instituție independentă ce are drept scop oferirea informațiilor de actualitate abonaților și cetățenilor Bulgariei. BTA oferă o gamă largă de servicii, printre care: știri din diverse domenii și materiale fotografice. Totodată, instituția lucrează în strânsă cooperare cu agențiile internaționale.

MOLDPRES a semnat Acorduri similare cu Agențiile Agerpres din România, Ukrinform din Ucraina și ANSA din Italia, iar în prezent au loc discuții cu Agențiile de presă din Lituania, Letonia, Georgia și Armenia pentru încheierea unor acorduri similare.

Cor. Lilia Grubîi

img23004395

img23004395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!