ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Klaus Iohannis: UE și ceilalți parteneri sunt aici pentru Republica Moldova

13:40 | 01.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Consolidarea Republicii Moldova înseamnă și consolidarea rezilienței strategice a Europei. Cetățenii Republicii Moldova nu sunt singuri. UE și ceilalți parteneri sunt aici pentru Republica Moldova. Mesajul a fost transmis astăzi la Chișinău de către președintele României, Klaus Iohannis, care a sosit în țara noastră pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), transmite MOLDPRES. 

„Mă adresez tuturor cetățenilor din Moldova: nu sunteți singuri. UE și ceilalți parteneri sunt aici pentru Republica Moldova. Consolidarea Republicii Moldova înseamnă și consolidarea rezilienței strategice a Europei. Trebuie să facem astfel încât sprijinul nostru să devină mai vizibil pentru cetățenii din Moldova. Ei trebuie să vadă îmbunătățiri concrete în viața lor de zi cu zi. Este esențial pentru o poveste de succes în Moldova”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a punctat că Republica Moldova se confruntă cu două mari provocări: reformele necesare pentru integrarea în UE și contracararea amenințărilor hibride care urmăresc să deraieze țara de la stabilitate și reziliență. Oficialul a adăugat că România a oferit sprijin solid pentru a ajuta Moldova să facă față acestor provocări și a împărtășit experiența sa astfel încât să se poată demara anul acesta negocierile de aderare ale Republicii Moldova la UE.

Klaus Iohannis a menționat că Summitul organizat astăzi în Republica Moldova „trebuie să reafirme  sprijinul statelor participante pentru Ucraina și poporul său și reconstruirea păcii”. 

 

img23004448

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!