ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești efectuează vizite de lucru în capitalele Belgiei și Suediei

08:33 | 06.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, efectuează în perioada 6 – 8 iunie curent două vizite de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei și Stockholm, Regatul Suediei, pentru aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și impulsionarea procesului de aderare a țării noastre la UE, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, marți, 6 iunie, la Bruxelles, ministrul Nicu Popescu se va întâlni cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, Gert Jan Koopman, directorul general pentru politică europeană de vecinătate și negocierile privind extinderea din cadrul Comisiei Europene precum și cu alți oficiali europeni.

Miercuri, 7 iunie, la Stockholm, vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevederi cu Tobias Billström, ministrul suedez al Afacerilor Externe, cu Jessika Roswall, ministrul pentru Afaceri Europene și cu alți oficiali suedezi.

De asemenea, programul de lucru va include participarea vicepremierului Nicu Popescu la conferința „Sprijinirea Ucrainei împotriva agresiunii ruse și viitorul apărării europene”.

img23004547

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!