ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atenție șoferi: Circulația transportului de mare tonaj pe drumurile capitalei va fi restricționată pe timp de caniculă

16:13 | 03.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. În zilele cu temperaturi caniculare, de peste 30˚C, este interzisă circulația mașinilor de mare tonaj pe străzile din municipiul Chișinău. Măsura este valabilă în intervalul orelor 10:00-20:00, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, restricția are ca scop protejarea învelișului din beton asfaltic al drumurilor publice. Aceasta vizează unitățile de transport care depășesc capacitatea de 20 de tone.

Totodată, limitările de circulație în perioada cu temperaturi caniculare nu vizează transportul public de pasageri, unitățile care transportă produse alimentare, materiale destinate prevenirii/lichidării situațiilor excepționale, vehicule destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și celor implicate în reabilitarea drumurilor, în limitele șantierelor de construcție. Aceste excepții au fost introduse pentru a asigura continuitatea serviciilor esențiale și a lucrărilor necesare pentru funcționarea normală a orașului, chiar și în condiții de temperaturi ridicate.

Meteorologii au emis pentru perioada, 2-7 iulie curent, Cod galben de caniculă, valabil pe întreg teritoriul țării. În această perioadă, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C.

Foto simbol

img23005293

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!