ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada 11-14 august, serviciile fiscale electronice vor fi inaccesibile

09:41 | 25.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Serviciile fiscale electronice vor fi inaccesibile în perioada 11-14 august 2023, în legătură cu migrarea acestora pe platforma guvernamentală Mcloud, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

„Pentru a oferi o mai bună funcționalitate pentru sistemele informaționale „Declarație electronică”, „e-Factura”, „Contul curent al contribuabilului” și „Colectarea informațiilor din surse indirecte”, acestea vor fi migrate pe platforma tehnologică guvernamentală comună (MCloud), care va permite creșterea securității informaționale și cel mai important lucru va permite livrarea de servicii de calitate pentru cetățeni și mediul de afaceri”, explică SFS.

Potrivit sursei citate, la data de 11 august, începând cu ora 17:00, va avea loc sistarea mecanismelor de autentificare în CPC, servicii.fisc.md, raportare.gov.md, precum și accesarea sistemelor informaționale „Declarație electronică”, „e-Factura”, „Contul curent al contribuabilului” și „Colectarea informațiilor din surse indirecte”. Procesul de migrare pe platforma tehnologică MCloud va dura până la data de 14 august, ora 16:00, timp în care sistemele informaționale nu vor fi disponibile pentru accesare.

Echipa Fiscului susţine că vor fi  depuse toate eforturile pentru a minimiza aceste inconveniente, precum și pentru a finaliza cât mai rapid aceste lucrări de îmbunătățire a sistemului.

Foto simbol

img23005894

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!