ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu o delegație a Seimasului Republicii Lituania

15:07 | 25.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții delegației Seimasului Republicii Lituania, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Au fost discutate aspecte ce vizează dosarul transnistrean din perspectiva formatelor de dialog existente, problemelor actuale de pe agenda negocierilor, arhitecturii de securitate curente și a riscurilor generate de războiul din Ucraina ce afectează în diverse sfere Republica Moldova.

S-a reiterat suportul ferm al Lituaniei pentru avansarea în procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE), cu accentuarea necesității sporirii rolului UE și în procesul de reglementare transnistreană.

Vicepremierul a evocat disponibilitatea organizării la Chișinău și peste hotarele țării a conferințelor internaționale dedicate problematicii transnistrene și contextului regional de securitate din bazinul Mării Negre.

Foto: Biroul de reintegrare

img23005916

img23005916

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!