ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În zilele de odihnă, polițiștii au documentat 75 de șoferi în timp ce conduceau în stare de ebrietate

12:49 | 31.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, oamenii legii au documentat 75 de șoferi în timp ce conduceau autovehiculul în stare de ebrietate, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției /IGP/, au fost stabilite peste 2 800 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. Cele mai frecvente au fost: depășirea limitei de viteză - 1 488 de cazuri, nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere - 262, încălcarea regulilor de oprire şi neacordarea de prioritate pietonilor şi altor participanţi în trafic - 260.

Totodată, 145 de conducători auto au încălcat regulile de înmatriculare și de înregistrare de stat a reviziei tehnice, iar 143 - regulile de folosire a centurii de siguranţă.

De asemenea, oamenii legii recomandă șoferilor să nu urce la volan dacă au consumat alcool, să ajusteze viteza la condițiile de drum și de trafic, să respecte indicatoarele și marcajele rutiere și să cupleze centura de siguranță.

Foto: IGP

img23006076

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!