ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a primit în dar un lot de echipament militar din partea SUA. Ministerul Apărării anunță scopul acestei donații

08:09 | 02.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Statele Unite ale Americii au donat în seara zilei de ieri, 1 august, un lot de echipament militar Armatei Naționale a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut atât de misiunea diplomatică a SUA acreditată la Chișinău, cât și de Ministerul Apărării al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, donația de echipament militar a fost făcută de SUA „în contextul modernizării Armatei Naționale și sporirii capacităților de apărare ale Republicii Moldova”.

Ambasada SUA de la Chișinău a menționat într-un anunț că, „în ultimii 31 de ani, Guvernul american, prin intermediul Comandamentului European al SUA, a alocat peste 123 de milioane de dolari în asistență militară, instruirea și educația militarilor” din cadrul Armatei Naționale și peste „36 de milioane de dolari în asistență umanitară, la cererea actualului Guvern moldovean și a guvernelor anterioare”.

„Acordul pentru aceste livrări de rutină de articole de apărare livrate Republicii Moldova a fost încheiat în 2019 și este doar unul dintre multele moduri în care Statele Unite sunt mândre să colaboreze cu autoritățile moldovene, pentru un viitor mai prosper, mai democratic și mai sigur pentru toți cetățenii săi”, se arată în mesajul Ambasadei SUA de la Chișinău.

Donația de echipament militar a fost adusă la Chișinău pe cale aeriană.

Foto: Ministerul Apărării

img23006148

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!