ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Clasificatorul unic al funcțiilor publice a fost modificat

12:27 | 17.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Proiectul de lege care prevede actualizarea și adaptarea clasificatorului unic al funcțiilor publice la cerințele pieței muncii a fost adoptat astăzi de Parlament în lectură finală cu 54 de voturi, comunică MOLDPRES.

Proiectul revizuiește cerințele specifice minime pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere la nivelul subdiviziunilor constituite din minimum 18 unități de personal. De asemenea, proiectul prevede includerea, la compartimentul funcții publice de nivel superior, în vederea asigurării aplicării uniforme a normei juridice, a funcției de Secretar general / Secretară generală a Curții Supreme de Justiție și, respectiv, Secretar general adjunct / Secretară generală adjunctă a CSJ.

De asemenea, în proiect este prevăzută feminizarea titlurilor de funcții publice.

img23006523

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!