ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii au amenajat mai multe treceri pietonale în apropierea școlilor

09:04 | 25.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Circa 160 de treceri pietonale supraînălțate au fost amenajate în zonele cu limită de viteză, preponderent în apropierea instituțiilor de menire socială și a școlilor, a anunţat astăzi Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD), transmite MOLDPRES.

Trecerile pietonale supraînălțate sunt semnalizate corespunzător cu indicatoare rutiere și linii de trecere pietonală pe suprafața ridicată, pentru a avertiza șoferii cu privire la prioritatea pietonilor în aceste zone. “Ne propunem să continuăm această inițiativă, colaborând cu autoritățile locale și comunitățile din întreaga țară pentru a dezvolta și implementa soluții inovatoare pentru sporirea siguranței în trafic”, indică sursa citată.

În contextul apropiatului an școlar, Administrația de Stat a Drumurilor îndeamnă șoferii să manifeste o atenție sporită în apropierea instituțiilor de menire socială și a școlilor și să acorde prioritate pietonilor. “Siguranța copiilor noștri reprezintă o responsabilitate comună, iar respectarea regulilor de circulație este esențială pentru a asigura o traversare sigură a drumurilor”, rezumă instituţia.

Foto: ASD

img23006717

img23006717

img23006717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!