ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

LOC și-a retras susținerea politică față de Mihail Bagas, candidatul partidului la funcția de primar al capitalei

16:07 | 25.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Partidul Liga Orașelor și Comunelor (LOC) și-a retras susținerea politică față de Mihail Bagas, candidat al formațiunii la funcția de primar al capitalei. Anunțul a fost făcut astăzi de membrii partidului în timpul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Membrii formațiunii au subliniat că, până în prezent, nu au reușit să obțină un răspuns din partea lui Mihail Bagas sau a rudelor acestuia privind implicarea sa în dosarul ce vizează finanțarea ilegală a partidelor politice.

„În acest context, Consiliul Național al partidului a decis retragerea suportului politic oferit candidatului. În scurt timp, vom întocmi demersurile necesare în vederea retragerii acestuia din cursa electorală pentru primăria capitalei. Decizia a fost aprobată întrucât, în contextul acestor evenimente, a fost defăimat partidul și întreaga echipă. Mizăm pe faptul că organele de drept vor investiga obiectiv cazul”, a spus copreședintele LOC, Alexandru Bujorean.

Activistul Mihail Bagas, candidat la funcția de primar al capitalei din partea LOC, a fost reținut, joi, 21 septembrie curent, într-o cauză penală privind finanțarea ilegală a partidelor politice. Ulterior, instanța a decis plasarea acestuia în arest pentru 30 de zile. În același dosar, la finele săptămânii trecute, au fost reținuți deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. 

img23007484

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!