ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un consilier din CMC, găsit vinovat şi sancţionat pentru exces de putere

16:18 | 27.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Un consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) a fost recunoscut vinovat de exces de putere, în dosarul planurilor urbanistice zonale,  transmite MOLDPRES.

Astăzi, a fost pronunțată o decizie definitivă și irevocabilă de către Curtea de Apel din Chișinău și stabilită sancțiunea sub forma de amendă în mărime de 3000 de lei (150 de euro) și privarea de dreptul de a exercita funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău pe un termen de opt luni.

Centrul Național Anticorupție (CNA) a constatat că 33 de consilieri municipali din Consiliul Municipal Chișinău au dat dovadă de exces de putere atunci când, la sfârșitul anului 2022, au votat șase planuri urbanistice zonale.

Fot simbol

img23007556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!