ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost inaugurat Festivalul Filmului Francofon

10:24 | 24.10.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. La Cinematograful Cineplex Loteanu a fost inaugurată ieri cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Filmului Francofon, care se va desfășura în perioada 23-26 octombrie, informează MOLDPRES.

Prezent la inaugurare, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Graham Paul, a menționat că pentru francezi cinematograful este una din cele mai mari pasiuni, de la inventarea acestuia de către frații Lumière, iar cinefilii din Republica Moldova au ocazia de a descoperi în acest an șapte filme franceze.  

La rândul său, Adrian Cibotaru, director adjunct al Alianței Franceze, a precizat ca Festivalul reprezintă, de mai bine de două decenii, o ocazie unică pentru publicul moldovean, francofon sau francofil, de a descoperi cele mai noi producții cinematografice franceze și francofone, premiate la cele mai importante Festivaluri internaționale.

Filmele – ”Inocentul”, ”Copiii celorlalți”, ”Crima este a mea”, ”Jucăria nouă”, ”Stejarul și locuitorii săi”, ”Frate și soră”, ”Compromat” – toate lansate în 2022 și 2023, au câștigat deja premii la festivaluri internaționale. Acestea exprimă diversitatea și bogăția cinematografiei franceze, care încă ocupă un loc privilegiat în inimile publicului moldovenesc.

img23008338

img23008338

img23008338

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!