ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi creat Institutul Național pentru Educație și Leadership

13:09 | 27.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Procesele de formare inițială și continuă a cadrelor didactice și manageriale vor fi modernizate, iar calitatea predării în instituțiile de învățământ va crește. În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi înființarea, la Chișinău, a primului Institut Național pentru Educație și Leadership. Acțiunea face parte din cele 20 de priorități ale Guvernului, incluse în Planul Național „Construim Moldova Europeană”, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, în cadrul instituției vor activa 17 angajați, care în anul 2024 vor forma o rețea din circa 1000 de mentori, salarizați adițional, aleși din rândul celor mai buni profesori. Mentorii vor ajuta tinerii specialiști, stagiarii, dar și colegii în dezvoltarea profesională la locul de muncă. Implicarea acestora va susține comunitatea educațională să inoveze și să aplice metode eficiente de predare și conducere.

De asemenea, Institutul Național pentru Educație și Leadership va fi responsabil de realizarea cercetărilor în domeniul formării cadrelor didactice, de elaborarea materialelor metodologice și a ghidurilor, precum și de inițierea unor proiecte și colaborări naționale în ramura gestionată. În același timp, personalul instituției va desfășura activități de promovare în societate a statutului personalului din învățământ și de încurajare a tinerilor să urmeze o carieră didactică.

Foto: Guvern

img23008509

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!