ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1800 de cetățeni ai țării noastre au revenit acasă din Israel

13:49 | 27.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. De la începutul războiului din Israel, 1855 de cetățeni ai țării noastre au revenit acasă prin intermediul curselor avia, iar 591 au plecat spre Tel-Aviv. Datele actualizate au fost prezentate astăzi de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES. 

„În ceea ce privește punctul de trecere Rafah, acesta a fost deschis pentru ajutor umanitar, însă rămâne din păcate închis pentru evacuarea civililor. Autoritățile mențin un dialog constant cu partenerii străini, vorbim aici despre Egipt, dar și Statul Israel, precum și de România și Ucraina pentru a planifica operațiunea de evacuare, atunci când va fi posibil, a cetățenilor noștri din Fâșia Gaza, ca să ne asigurăm că acești oameni sunt în siguranță”, a afirmat Daniel Vodă.

În această săptămână, două companii aeriene din Israel au anunțat că vor opera zboruri directe Tel Aviv - Chișinău, începând cu luna noiembrie, pentru a facilita revenirea acasă a cetățenilor țării noastre. 

 

img23008513

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!