ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii și studenții de etnie romă vor putea beneficia de burse de merit în valoare de 1200 de lei

14:46 | 27.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Elevii și studenții de etnie romă din învățământul liceal, profesional tehnic și superior vor putea beneficia de burse de merit în valoare de 1200 de lei lunar. Decizia a fost luată astăzi de Cabinetul de miniștri, comunică MOLDPRES.

Astfel, Guvernul a instituit un mecanism de motivare financiară a elevilor și studenților de etnie romă, mizând pe stimularea acestora pentru performanțe academice.

Bursele vor putea fi obținute prin concurs, la care se vor putea înscrie persoanele de etnie romă cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani și care nu beneficiază de burse acordate de la bugetul de stat.

Potrivit ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, concursul va fi organizat de Agenția Relații Interetnice, iar beneficiarii burselor de merit vor fi selectați în baza mediei notelor, scrisorilor de intenție și a scrisorilor de recomandare. În anul curent, de burse vor putea beneficia până la 120 de persoane - aproximativ 60 din învățământul liceal; 15 din învățământul profesional tehnic secundar; 20 din învățământul profesional tehnic postsecundar și 25 din învățământul superior, a menționat ministrul Dan Perciun.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că, în acest sens, în bugetul de stat pentru anul 2023 au fost alocați 1,5 milioane de lei (75 de mii de euro).

Foto: romaeducationfund.ro

img23008520

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!