ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovene a avut o convorbire telefonică cu ministrul de externe al Sloveniei

18:43 | 27.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-slovene, vicepremierul Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Sloveniei, Tanja Fajon, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, oficialii au discut în detaliu modalitățile de aprofundare a dialogului moldo-sloven. R. Moldova contează pe sprijinul Sloveniei în aprofundarea relației cu UE în contextul în care în luna decembrie, șefii de state și de guverne ai UE se vor reuni pentru a decide asupra deschiderii negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

„Am abordat și măsurile luate de autoritățile noastre pentru a transforma Republica Moldova într-un stat mai puternic și mai rezilient în fața provocărilor externe. Acestea includ consolidarea sectorului de afaceri intern, securitate și apărare. La fel, în contextul agendei noastre de diplomație economică, am discutat despre posibilitățile de extindere a potențialului de creștere al schimburilor comerciale dintre țările noastre”. a declarat ministrul de Externe Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img23008537

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!