ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul limită de depunere a cererilor pentru acreditarea observatorilor la scrutinul din 5 noiembrie expiră astăzi

08:50 | 28.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că astăzi se încheie termenul de depunere a cererilor pentru acreditarea observatorilor și de solicitare a autorizării exit-poll-urilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit CEC, asociațiile obștești, instituțiile de instruire și cercetare în domeniul electoral din Republica Moldova, autoritățile electorale din străinătate, organizațiile internaționale, guvernele statelor străine, organizațiile neguvernamentale din străinătate, precum și experții internaționali în domeniul electoral pot depune dosarul pentru acreditarea observatorilor cel târziu astăzi.

La fel, 28 octombrie este termenul limită de solicitare a autorizării exit-poll-urilor și înregistrării operatorilor de interviu.

CEC precizează că în ziua alegerilor, 5 noiembrie 2023, până la ora 21:00, se interzice publicarea rezultatele oricăror sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor. După ora 21:00 pot fi făcute publice doar rezultatele exit-poll-urilor, after-poll-urilor și rezultatele sondajelor de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor care au fost prezentate publicului până în ziua alegerilor.

Foto simbol

img23008542

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!