ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descinderi în sudul țării

09:10 | 28.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Polițiștii de frontieră din Direcția regională sud și procurori din Taraclia au efectuat astăzi percheziții la domiciliul unui locuitor al municipiului Comrat, documentat pe faptul organizării migrației ilegale pentru un cetățean ucrainean, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, ucraineanul ar fi oferit suma de 4500 de dolari SUA ca să-i fie asigurată trecerea ilegală a graniței din Ucraina în Republica Moldova și ulterioara deplasare spre UE.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că cetățeanul Republicii Moldova, în complicitate cu un cetățean al Ucrainei, au organizat trecerea frauduloasă a frontierei de stat pentru un bărbat ucrainean. Le-a reușit să asigure intrarea în Moldova, prin zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei, unde și a fost depistat imigrantul.

În baza materialelor acumulate au fost desfășurate percheziții la domiciliul conaționalului, de unde s-au ridicat telefoane mobile, care ar fi fost folosite în timpul comiterii infracțiunii, dar și alte probe.

Cercetările continuă cu scopul elucidării circumstanțelor.

Foto: Poliția de Frontieră

img23008545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!