ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERILE LOCALE GENERALE-2023: Sinteza zilei de 28 octombrie

19:12 | 28.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Agenda electorală a zilei de astăzi, 28 octombrie, a inclus un eveniment public cu genericul  „Chișinăul la PAS - angajamentul pentru un oraș confortabil!”, organizat de echipa Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), alături de Lilian Carp, candidatul PAS la funcția de primar general al municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Mai mulţi membri ai partidului au vorbit despre ce planifică să întreprindă la cârma capitalei echipa PAS, pentru ca aceasta să corespundă rigorilor europene.

Tot astăzi, Ruslan Codreanu, candidat  la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a vorbit într-o conferinţă de presă despre ce ar motiva locuitorii capitalei să voteze formaţiunea pe care o reprezintă. Conferință de presă a avut tema „Pe 5 Noiembrie ieșim la Vot! Îndemnul Echipei Blocului Electoral Ruslan Codreanu”.

Astăzi a avut loc o conferință de presă, organizată de Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr” (DA), fiind susţinută de liderul formaţiunii Dinu Plîngău. Politicianul a fost însoţit de un grup de veterani ai Războiului de indepenedenţă de pe Nistru, care şi-au reconfirmat susţinerea pentru Platforma DA.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, mai multe hotărâri ce vizează organizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

Astfel, a fost confirmată persoana responsabilă de finanțe (trezorierul) din partea Partidului Politic „VOINȚA POPORULUI” pentru perioada campaniei electorale a alegerilor locale generale din 5 noiembrie.

De asemenea, CEC a modificat statutul de personal al aparatului Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 prin suplimentarea acestuia cu o unitate de consultant.

Totodată, în cadrul ședinței au fost acreditate mai multe persoane în calitate de observatori.

Astăzi, 28 octombrie 2023, este ultima zi pentru depunerea cererilor în vederea acreditării observatorilor și înregistrarea interpreților.

Hotărârile CEC vor fi publicate pe pagina web oficială a instituției www.cec.md , rubrica „Ședințe CEC”, subrubrica „Hotărâri CEC”. Toate informațiile privind alegerile locale generale le puteți găsi pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023”.

img23008550

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!