ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hamas cere eliberarea tuturor prizonierilor palestinieni în schimbul eliberării ostaticilor capturaţi din Israel

21:16 | 28.10.2023 Categorie: Externe

Gaza, 28 oct. /MOLDPRES/. Braţul armat al grupării islamiste Hamas, Brigăzile al-Qassam, a transmis sâmbătă că va elibera cei peste 200 de ostatici capturaţi în timpul incursiunii sale în sudul Israelului pe 7 octombrie dacă vor fi eliberaţi în schimb toţi palestinienii deţinuţi în închisorile israeliene, informează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"Preţul de plătit pentru numărul mare de ostatici care sunt în mâinile noastre este de a goli închisorile de toţi deţinuţii" palestinieni, a declarat purtătorul de cuvânt militar al Hamas, Abu Obeida, într-o înregistrare video difuzată de postul de televiziune al grupării islamiste, Al-Aqsa.

"Dacă inamicul doreşte să închidă acest dosar al deţinuţilor deodată, suntem pregătiţi să o facem. Dacă vrea un proces în etape, suntem de asemenea pregătiţi", a adăugat responsabilul Hamas.

Conform autorităţilor israeliene, circa 230 de ostatici răpiţi de Hamas în atacul din 7 octombrie sunt deţinuţi în Fâşia Gaza.

Foto: palestinechronicle.com

img23008553

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!