ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a făcut precizări privind participarea la vot a studenților și elevilor

12:40 | 30.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Studenții și elevii cu drept de vot, înmatriculați la instituții de învățământ în localitatea în care au înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară de mai puțin de trei luni până la data primului tur de scrutin, vor putea să participe la alegerile locale generale fiind înscriși în lista electorală suplimentară, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, aceștia vor fi obligați să prezinte organului electoral buletinul de identitate cu fișa de însoțire și carnetul de student/elev cu înscrieri privind instituția de învățământ la care sunt înmatriculați în localitatea respectivă. Ulterior, acești alegători vor fi înscriși în lista electorală suplimentară.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 5 noiembrie curent. 

img23008582

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!