ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul-concurs internațional ”Constelația talentelor” a ajuns la cea de-a VII-a ediție

13:38 | 30.10.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Tineri artiști din 25 de țări au participat la Festivalul-concurs internațional de cântec, dans, arta vorbirii, cea instrumentală, artă plastică și modeling, ediția VII-a, care s-a desfășurat în perioada 27-29 octombrie la Palatul de Cultură al Feroviarilor din Chișinău în format mixt (cu prezență fizică și online). În total, au luat parte peste 1000 de persoane - soliști, membri ai colectivelor de dans și ai ansamblurilor vocale, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Eugenia Ursu, președintele Asociației Obștești "Moldova și minoritățile sale", Club UNESCO, producătorul festivalului, a menționat că obiectivele proiectului le constituie promovarea tinerelor talente în domeniile respective, dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie între popoare prin mesagerii și ambasadorii păcii, participanți la festival. 

Potrivit sursei citate, fiecare tânăr participant a avut posibilitatea de a-și realiza performantele și a fost apreciat de către un juriu profesionist internațional.

Marele Premiu a fost obținut de Nicolae Munteanu din Chișinău (vocal academic) și Măriuca Stan-Moraru din România (vocal estradă).

Prima ediție a Festivalului Internațional ”Constelația talentelor” a avut loc în 2017 și a reunit tineri artiști din 18 țări. 

img23008589

img23008589

img23008589

img23008589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!