ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina: Trupele ruse au renunţat la postura defensivă şi atacă din nou, observă comandantul forţelor terestre ucrainene

16:08 | 30.10.2023 Categorie: Externe

Kiev, 30 oct. /MOLDPRES/. Trupele ruse atacă pe mai multe direcţii în zona Kupiansk, în provincia ucraineană nord-estică Harkov, şi continuă să-şi consolideze forţele în jurul oraşului ocupat Bahmut, în regiunea estică Doneţk, unde au trecut de asemenea la acţiuni ofensive după ce au stat luni la rând în defensivă, a declarat luni comandantul forţelor terestre ucrainene, generalul Oleksandr Sirski, relatează MOLDPRES cu referire la Reuters şi Agerpres.

"În est, situaţia rămâne dificilă. Inamicul nu renunţă la încercările de a înainta şi atacă zilnic poziţiile noastre", a spus generalul ucrainean într-un interviu acordat agenţiei Interfax Ucraina.

"În zona Bahmut, inamicul şi-a consolidat semnificativ gruparea de forţe şi a trecut de la defensivă la operaţiuni active", în timp ce "continuă să încerce să înainteze pe mai multe direcţii simultan" în zona oraşului Kupiansk, unde se află un important nod feroviar eliberat de Ucraina în urmă cu aproximativ un an şi pe care Rusia încearcă de mai multe luni să-l reocupe.

Potrivit generalului ucrainean, Rusia încearcă să recâştige terenul pierdut în ultimele luni în secţiunea frontului de la Bahmut folosind în luptă unităţi de paraşutişti şi trupe de asalt. "Acţiunile inamicului sunt sprijinite de artileria grea şi de tiruri cu mortiere", a mai menţionat generalul Sirski, care a remarcat de asemenea "creşterea constantă a folosirii dronelor kamikaze" de către forţele ruse. Dar acestea din urmă suferă pierderi grele, a susţinut comandantul ucrainean.

img23008600

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!