ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul israelian Netanyahu exclude un armistiţiu cu gruparea Hamas

08:05 | 31.10.2023 Categorie: Externe

Tel Aviv, 31 oct. /MOLDPRES/. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că Israelul nu este de acord cu un armistiţiu cu gruparea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, informează AFP şi Reuters, citate de AGERPRES și MOLDPRES.

El a afirmat într-o conferinţă de presă că orice conflict face involuntar victime civile, iar ofensiva israeliană în Gaza este o bătălie între "civilizaţie şi barbarie".

"Apelurile la încetarea focului sunt apeluri ca Israelul să se predea în faţa Hamas. Nu se va întâmpla aşa ceva", a insistat Netanyahu, solicitând comunităţii internaţionale să ceară alături de ţara sa eliberarea "imediată şi necondiţionată" a tuturor ostaticilor din Gaza.

Alături de premier s-au adresat jurnaliştilor şi ministrul apărării, Yoav Gallant, şi cel pentru probleme strategice, Ron Dermer, care a apreciat că coordonarea dintre Israel şi SUA în lupta cu Hamas este "fără precedent în istorie".

Dermer a adăugat că relaţiile cu Rusia sunt complicate.

Gallant a declarat că în Cisiordania ocupată doar poliţia şi armata israeliană au dreptul să recurgă la forţă. 

Foto: i24news.tv

img23008611

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!