ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cimișlia a avut loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului „Mioriță Laie Bucălaie”

10:34 | 31.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Zeci de crescători de ovine și caprine şi-au dat întâlnire la Cimișlia, unde, tradiţional, la finele lunii octombrie, are loc Festivalul „Mioriță Laie Bucălaie”,  pentru a promova ramura și cultura de creștere a acestor specii de animale domestice, transmite MOLDPRES.

La ediţia din acest an a evenimentului, cea de-a VII-a, participanții și-au expus animalele de rasă, produsele procesate obținute din materia primă, au realizat schimburi de idei și practici, precum și au stabilit relații de colaborare atât cu agenți economici din țară, cât și de peste hotare.

Prezent la eveniment, Iurie Scripnic, secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), a subliniat importanța Festivalului pentru sectorul zootehnic și a reconfirmat sprijinul statului pentru dezvoltarea în continuare a unor afaceri prospere în creșterea ovinelor și caprinelor.

Oficialul a oferit premii bănești fermierilor care reușesc să facă performanță în această ramură. Premianții au fost selectați de o Comisia  formată din specialiști de la MAIA și de la Institutul Științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară.

La festival au fost prezenți oaspeți din România, Georgia, Armenia, Austria, Turcia, Uzbekistan, Kîrgîzstan, cu obiceiuri și bucătării tradiționale.

Foto: MAIA

img23008623

img23008623

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!