ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost președinte al unei federații de sport și complicele său au fost reținuți pentru șantaj

11:39 | 31.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Un fost președinte al unei federații de sport din Moldova și complicele său au fost reținuți pentru șantajul a doi tineri întreprinzători, în vara anului curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, primul bănuit are vârsta de peste 50 de ani, iar complicele acestuia și întreprinzătorii au peste 30 de ani – toți originari din Chișinău. Astfel, bănuiții au pretins de la întreprinzători că aceștia nu le-ar fi întors dobânda și penalitățile de întârziere în sumă de 17 mii de euro dintr-o datorie mai veche, în scopul dezvoltării unei afaceri în domeniul auto, pe care au inițiat-o în 2020.

Pentru ca să realizeze planul infracțional, bănuiții au atacat victimele într-o stație PECO, le-au comunicat pretenția, iar pe unul din tinerii antreprenori, cu grad de invaliditate mediu, l-au lovit repetat. Peste o lună, bănuiții l-au contactat pe celălalt întreprinzător și i-au ordonat să urce pe bancheta din spate a automobilului cu care au sosit la fața locului. După ce l-au transportat la periferia Chișinăului, aceștia l-au amenințat cu pistolul, i-au introdus o seringă cu substanță necunoscută în picior, determinându-l astfel să semneze două contracte de împrumut antedatate, prin care cei doi se obligau să le dea suma de 17 mii de euro, în termen de o lună. La fel, victima a fost amenințată cu răfuială în privința întregii familii, dacă va depune plângere.

Cei doi tineri șantajați au apelat la autorități, care au desfășurat percheziții la suspecți, după care i-au reținut. În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate sume de peste 90 mii de dolari a căror proveniență nu a putut fi explicată de bănuit, inclusiv pistolul cu care întreprinzătorul a fost amenințat, un pliculeț cu o substanță similară drogurilor, un sistem de urmărire GPS, precum și mașina de lux în care au obligat victima să semneze contractele ilegale.

La solicitarea procurorilor, cei doi au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Astăzi, Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze recursurile avocaților celor doi învinuiți, prin care contestă aplicarea arestului preventiv.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!