ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 26 octombrie curent, a fost reluată măsura de formare profesională prin instruire pe bază de voucher

12:18 | 31.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Începând cu data de 26 octombrie curent, a fost reluat procesul de selectare a doritorilor de a realiza un curs de formare profesională prin instruire pe bază de voucher, transmite MOLDPRES.             

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), măsura de formare profesională prin instruire pe bază de voucher se organizează pentru persoanele înregistrate la subdiviziunile teritoriale cu statut de șomer, care nu au o profesie, ori au o meserie ce nu este solicitată pe piața muncii locală. Astfel, măsura este realizată în scopul creșterii șanselor de angajare în câmpul muncii.

Astfel, ANOFM va acoperi cheltuielile legate de formarea profesională. Totodată, șomerii pot beneficia de o bursă lunară neimpozabilă, în cuantum de 35% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, care se acordă proporţional frecvenţei la cursurile de formare profesională.

De asemenea, șomerul poate opta pentru cursuri de formare profesională al căror preț depășește valoarea nominală a voucherului, cu achitarea diferenței pe cont propriu. La fel, pe perioada antrenării la cursuri de formare profesională pe bază de voucher, persoanele rămân în evidență cu statut de șomer. Solicitanții pot beneficia gratuit de un singur curs de formare profesională într-un interval de 24 de luni consecutive.

Pentru informații suplimentare, persoanele pot contacta Centrul de Apel al ANOFM la numărul de telefon 0 8000 1000 (apel gratuit din Republica Moldova) sau se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă la adresele - https://anofm.md/ro/subdiviziuni.

Foto: bizlaw.md

img23008633

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!