ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un medic român a primit titlul Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemiţanu”

12:15 | 31.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Senatul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” i-a decernat titlul onorific Doctor Honoris Causa profesorului universitar Ioana Grigoraș – doctor în științe medicale, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, România, comunică MOLDPRES.

Ceremonia de decernare a titlului a avut loc în cadrul Zilelor Universității. În deschiderea festivității, rectorul Universității Emil Ceban a dat citire Laudatio, evidențiind faptul că înaltul titlu i-a fost acordat medicului în semn de înaltă apreciere a meritelor remarcabile și a contribuției substanțiale la dezvoltarea învățământului superior medical, a științelor medicale și a societății în general.

„Profesorul Ioana Grigoraș este o personalitate notorie, cu o autoritate şi reputaţie incontestabile în România, Moldova şi în lume. Ea a facilitat participarea medicilor moldoveni la diverse forumuri de specialitate în România. Manualele, compendiile și îndrumările metodice ale profesorului sunt utilizate în procesul de studii de către studenți, medici rezidenți și practicieni la catedrele de anesteziologie-reanimatologie. Ea contribuie la formarea cadrelor științifice tinere prin cotutelă, participă nemijlocit în calitate de referent oficial sau membru al consiliilor științifice specializate de susținere a tezelor de doctor și doctor habilitat în științe medicale”, a subliniat Ceban.              

„Am avut onoarea, cu câțiva ani în urmă, să devin Associate Professor al USMF „Nicolae Testemițanu”, iar astăzi am trecut la alt nivel. Am fost întrebată de ce vin atât de des în Republica Moldova, în diverse forme de colaborare, care e motivația? Răspunsul e simplu: Meritul nu e al meu, ci al Dumneavoastră. Mi-ați oferit atât de mult încât am fost motivată să vin, aveți o dorință de performanță ce mă impresionează”, a afirmat Ioana Grigoraș.

Profesorul Ioana Grigoraș s-a născut la 21 decembrie 1956. În 1981 a absolvit Facultatea de Medicină  a Universității de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, România. În același an și-a început activitatea profesională la Spitalul Județean „Sf. Spiridon” din Iași, în calitate de medic secundar în Secția Anestezie-Terapie Intensivă, ulterior ocupând mai multe posturi în această instituție. 

img23008634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!