ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la 1 noiembrie, șoferii sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor și pe timp de zi

14:20 | 31.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Din 1 noiembrie, șoferii sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor la mașini și pe timp de zi. Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulației Rutiere, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, măsura este impusă pentru a reduce riscul producerii unor accidente rutiere din cauza vremii instabile, însoțită în această perioadă de ploi, ceață și alte fenomene meteo care reduc semnificativ vizibilitatea în trafic, dar și faptul că afară întunecă mai devreme.

Totodată, șoferii sunt îndemnați să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo și de drum și să păstreze o distanță mai mare între autovehicule. La fel, conducătorii auto vor fi obligați să circule cu pneuri de iarnă în perioada când carosabilul este acoperit cu gheață, polei sau zăpadă.

Măsura de a circula cu farurile aprinse și pe timp de zi este valabilă până pe 31 martie 2024.

Foto: IGP

img23008641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!