ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERILE LOCALE GENERALE-2023: Sinteza zilei de 31 octombrie

18:06 | 31.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Agenda electorală a zilei de astăzi, 31 octombrie, a inclus o conferinţă de presă susţinută de președintele Partidului „Mişcarea Alternativa Naţională” (MAN), Ion Ceban, care s-a referit la administrarea blocului social, transmite MOLDPRES.

„Ne propunem să continuăm toate cele peste 100 de programe de suport social inițiate pentru copii, familii în dificultate, persoane cu nevoi speciale și vârstnici. În pofida crizelor și blocajelor majore prin care am trecut în ultimii ani, am reușit să menținem inclusiv și compensarea de 40% la facturi pentru serviciile de întreținere și resurse energetice pe timp de iarnă”, a declarat Ion Ceban.

În ultima săptămână electorală din cadrul alegerilor locale generale, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a lansat un mesaj public prin care îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să iasă la vot.

Președintele CUB, Igor Munteanu, a menționat în cadrul conferinței de presă de astăzi că la Chișinău CUB a avut o campanie serioasă, articulată și argumentată creată în jurul a două noțiuni organice: SCHIMBARE ȘI ATITUDINE. „Am mizat pe Ion Bulgac, un candidat tânăr, dar înzestrat cu cele mai bune calități de care are nevoie un primar eficient: inteligență nativă, leadership, onestitate, restul le va învăța ușor, rămânând în serviciul interesului public, nu subjugându-l, așa cum o vor face toți cei care au fost plămădiți de vechea nomenclatură, de corupție, lăcomie, de tranzacții cu baronii comuniști, oligarhi, unul ca unul”, a spus liderul CUB.

Tot astăzi, o conferință de presă a susținut Ion Dron, președintele Partidului Politic ”Pentru Oameni, Natură și Animale” (PONA). Politicianul a abordat tema „Indicația pentru bănci de a nu deschide conturi pentru partidul PONA în campania electorală vine din turnul președinției”.

Partidul Politic MIȘCAREA RESPECT MOLDOVA a lansat astăzi un apel către instituțiile statului să acționeze cu fermitate împotriva corupției care amenință cu umbrirea alegerilor locale generale

„Cu îngrijorare, observăm apariția în spațiul public a informațiilor cu privire la tentativa de corupere a procesului electoral din Republica Moldova, iar reacția imediată a instituțiilor statului este esențială. MIȘCAREA RESPECT MOLDOVA solicită cu hotărâre instituțiilor statului să acționeze fără ezitare și să adopte măsuri decisive împotriva acestor practici ilegale. Acum este momentul de a asigura un scrutin corect, transparent și lipsit de influențe corupte”, se spune în declaraţia formaţiunii.

Alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 vor fi monitorizate de peste 1500 de observatori naționali și internaționali. Astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat ultimii observatori pentru monitorizarea scrutinului din această duminică.

De asemenea, CEC a obligat unele consilii electorale de circumscripție să examineze anularea înregistrării candidaților desemnați la funcția de primar și consilier din partea Partidului Politic ”ȘANSĂ”. Astfel, Comisia Electorală Centrală a luat act de sesizările organelor de drept privind acțiunile ilicite ale Partidului Politic ”ȘANSĂ” în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

img23008644

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!