ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O companie portugheză urmează să construiască un parc eolian în Republica Moldova

19:40 | 31.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova face pași importanți în a atrage investitori străini în țara noastră. O dovadă în plus este forumul economic moldo-portughez organizat, astăzi, la Chișinău, cu participarea președinților Maia Sandu și omologului portughez Marcelo Rebelo de Sousa. În context, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o discuție constructivă cu reprezentanții companiei portugheze „Greenvolt”, care și-a manifestat interesul de a construi un parc eolian în țara noastră. Această companie este recunoscută pe piața globală ca un jucător important în promovarea și dezvoltarea proiectelor eoliene și solare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, șeful legislativului a salutat decizia companiei de a se extinde în Republica Moldova, în contextul în care prioritatea țării noastre este ca, în următorii ani, să ajungem să utilizăm 30% de energie regenerabilă din totalul necesar.

Foto: Parlament

img23008648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!