ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lista medicamentelor compensate a fost extinsă

15:01 | 01.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Pacienții care au maladii cardiovasculare și diabet zaharat vor beneficia de astăzi de mai multe medicamente existente în lista celor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, este vorba despre cinci medicamente – clopidogrelum, carvedilolum, valsartanum, telmisartanum, gliclazidum, care anterior erau indicate doar în cazuri complexe, iar acum nu vor exista limitări în prescrierea lor. Cel puțin o denumire comercială din preparatele enumerate va fi oferită gratuit, adică acoperită de asigurarea medicală obligatorie.

Totodată, medicamentul dapagliflozinum, recomandat până în prezent doar pacienților cu diabet zaharat, va fi prescris și persoanelor cu insuficiență cardiacă. Preparatul respectiv va avea o rată de compensare de 65% din preț.

De asemenea, din 1 noiembrie, trei medicamente compensate vor fi prescrise și în alte doze, în funcție de necesitățile individuale ale pacientului.

img23008681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!