ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

16:42 | 01.11.2023 Categorie: Comunicate

Experții PNUD vor oferi o expertiză privitor la bugetarea obiectivelor de dezvoltare durabilă 

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. O misiune de evaluare a cadrului bugetar al ODD (Obiective de Dezvoltare Durabilă)  în Moldova, formată din experți ai Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), se desfășoară în perioada 31 octombrie - 02 noiembrie 2023, la Ministerul Finanțelor. Agenda include ședințe de lucru cu conducătorii subdiviziunilor precum și un  exercițiu de diagnosticare a sistemului actual și a fezabilității/disponibilității de a emite obligațiuni verzi, inclusiv revizuirea condițiilor prealabile pentru emiterea acestora.

“Misiunea experților PNUD este una importantă pentru Ministerul Finanțelor, deoarece, buna gestionare a bugetului și a datoriei sunt elemente esențiale pentru dezvoltarea bugetului pe anul viitor, având în vedere că ne confruntăm cu o perioadă destul de complicată legată de situația din regiune și de creșterea prețurilor. Analiza bugetului, inclusiv bugetarea ODD și oferirea soluțiilor necesare, ulterior, va contribui la buna gestionare și utilizare a bugetului”, a menționat ministrul Finanțelor Petru Rotaru în ședința de deschidere a misiunii.

La rândul său, Suren Poghosyan, consilier financiar ODD la PNUD a apreciat eforturile ministerului în gestionarea bugetului și a menționat ca misiunea va fi focusată pe trei dimensiuni esențiale: buget, datorii și taxe.

Părțile şi-au exprimat deschiderea pentru o colaborare eficientă și un parteneriat optim în implementarea recomandărilor ulterioare a experților implicați în proiect pentru dezvoltarea și modernizarea sistemului finanțelor publice din Republica Moldova.

În cadrul acestei misiuni, experții PNUD vor oferi și o sesiune de instruire pe componentele menționate, pentru angajații Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale, Curții de Conturi, Serviciul Fiscal de Stat, Comisiei parlamentare buget și finanțe și Cancelariei de Stat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!