ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERILE LOCALE GENERALE-2023: Sinteza zilei de 1 noiembrie

19:23 | 01.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Agenda electorală a zilei de astăzi, 1 noiembrie, a inclus o conferinţă de presă susţinută de președintele Partidului „Mişcarea Alternativa Naţională” (MAN), Ion Ceban, care a prezentat programul de administrare cu privire la „dezvoltarea unei capitale culturale și dezvoltarea turismului local”, transmite MOLDPRES.

„Ne propunem ca până în 2027, Chișinăul să devină o destinație turistică recunoscută la nivel european, competitivă și atractivă pentru investiții. Orașul nostru are o bogată moștenire culturală și istorică. Ne propunem transformarea Chișinăului într-o capitală culturală. Oportunitatea excelentă de a pune în valoare patrimoniul material și imaterial o vom realiza pe diverse dimensiuni culturale”, a declarat Ion Ceban.

Tot astăzi, a susţinut o conferință de presă Ștefan Gligor, președintele Partidului Schimbării, cu tema „Alegerile locale sunt compromise de corupția electorală și crima organizată. Instituțiile statului demonstrează lașitate și incompetență!”.

„Alegerile locale sunt compromise de corupția electorală și crima organizată. Instituțiile statului demonstrează lașitate și incompetență!”, a declarat Ştefan Gligor, care a cerut Comisiei Electorale Centrale și CSE să excludă din cursa electorală mai mulţi candidați electorali pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie.

O conferință de presă a fost susținută de președintele Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Nadejda”, dr. Andrei Donică, cu tema „Сerem amânarea alegerilor locale pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău”.

Comisia Electorală Centrală a informat astăzi că duminică, 5 noiembrie 2023, în ziua desfășurării alegerilor locale generale, vor fi difuzate informații de interes public și vor fi organizate briefinguri cu participarea membrilor Comisiei, conform următorului orar: - ora 08:00; ora 12:00; ora 15.00; ora 19:00; ora 22:00. Luni, 6 noiembrie 2023, la ora 15.00, mass-media este invitată la un briefing, în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor locale generale.

Hotărârile CEC sunt publicate pe pagina web oficială a instituției www.cec.md, rubrica „Ședințe CEC”, subrubrica „Hotărâri CEC”.

img23008693

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!