ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANOFM: A fost reluat procesul de înregistrare a angajatorilor disponibili de a participa la măsura de stagiu profesional pentru șomeri

09:44 | 02.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a anunțat despre reluarea procesului de înregistrare a cererilor angajatorilor disponibili de a participa la măsura de stagiu profesional pentru șomeri, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANOFM, măsura de formare prin stagii profesionale se organizează cu o durată de până la patru luni pentru șomerii fără vechime în muncă în profesia deținută sau cei care nu au activat în meseria deținută în ultimii doi ani premergători datei înregistrării cu statut de șomer. Măsura are scopul de a dobândi abilitățile practice, în baza contractului încheiat între angajator, șomer și ANOFM. Angajatorii participanți în măsura de stagiu profesional beneficiază pe toată durata stagiului de o subvenție lunară egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pentru fiecare șomer-stagiar.

În luna august a anului curent, a fost sistat temporar procesul de înregistrare a cererilor din cauza epuizării alocaţiilor bugetare aprobate pentru anul curent. Odată cu alocarea resurselor financiare suplimentare, începând cu data de 27 octombrie curent, ANOFM a reluat procesul de înregistrare a cererilor angajatorilor disponibili de a participa la măsura de stagiu profesional pentru șomeri. 

Pentru informații suplimentare, persoanele pot contacta Centrul de Apel al ANOFM la numărul de telefon 0 8000 1000 (apel gratuit din Republica Moldova) sau se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pe adresele: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.

img23008701

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!