ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: Trei bărbați, reținuți pentru șantajul transportatorilor de pasageri și colete pe cursa Moldova-Marea Britanie

11:31 | 02.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Trei bărbați au fost reținuți pentru șantajul transportatorilor de pasageri și colete pe cursa Moldova-Marea Britanie. Aceștia ar fi impus transportatorilor o taxă ilegală de 50 lire sterline per cursă, în interesul unei organizații criminale, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în august curent, cei trei membri ai grupului infracțional le-au impus la doi administratori de pe această cursă obligația să le achite câte 50 de lire sterline per cursă efectuată. Banii erau destinați unei organizații criminale, unul din bănuiți fiind membru al organizației criminale „Machena.”

Astfel, în cazul în care aceștia nu ar fi acceptat să le plătească taxa ilegală, bănuiții i-au amenințat cu sistarea activității lor pe această cursă. Totodată, unul din administratori a fost amenințat cu incendierea automobilului personal. Așa cum nu și-au primit banii, în septembrie, aceștia l-au agresat fizic pe unul din transportatori, pe o stradă din Băcioi, Chișinău, cauzându-i leziuni corporale.

Cei doi au depus plângere la autorități. În urma perchezițiilor, a fost depistat un pistol de model Glock deținut ilegal, iar cei trei bănuiți au fost reținuți. Doi din ei au vârsta de 47 de ani, iar al treilea are 41 de ani. Unul din bănuiți a fost anterior condamnat pentru tâlhărie, încălcarea inviolabilității vieţii personale, iar altul – pentru furt și pentru dobândirea sau comercializarea bunurilor obţinute pe cale criminală.

În prezent, procurorii cercetează probele pentru a determina necesitatea aplicării în privința acestora a arestului preventiv pentru 30 de zile.

img23008707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!