ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Terenurile situate pe aria de construcție a apeductului Chișinău-Strășeni-Călărași vor trece în proprietatea statului

11:40 | 02.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Peste opt sute de terenuri situate pe aria unde vor avea loc lucrările de construcție a apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași, declarate utilitate publică de interes național, vor trece provizoriu sau temporar în proprietatea statului. O hotărâre în acest sens a fost aprobată ieri de Cabinetul de miniștri, transmite MOLDPRES. 

Documentul stabilește terenurile supuse exproprierii, mecanismul de soluționare a reclamațiilor și mecanismul de despăgubire, componența Comisiei ad hoc care va soluționa fiecare caz în funcție de necesități.

În ceea ce privește plata despăgubirilor către expropriați, aceasta se va efectua din mijloacele financiare alocate de la bugetul de stat. Valoarea estimativă a despăgubirilor constituie 2,5 milioane de lei (125 mii de euro).

Aprobarea proiectului de hotărâre va permite inițierea lucrărilor de construcție a apeductului magistral Chișinău - Strășeni - Călărași, în rezultatul cărora circa 170 mii de cetățeni din localitățile raioanelor Strășeni și Călărași vor avea acces la apă potabilă din sursă sigură și la servicii calitative de aprovizionare cu apă.

Proiectul de construcție a apeductului este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru și finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW.

img23008710

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!